facebook

Събития

aula_678x410_crop_478b24840a
11.04.2018 13:00
Събития

Семинар „Млади професионалисти в общинската администрация“ 

Корпус 1, Аула

Организатор:
департамент „Право“ съвместно с райони „Надежда“ и „Нови Искър“ на Столична община

Лектори:
Експертен екип от двете районни администрации

Модератор:
проф. д-р Екатерина Михайлова

Участници:
Студенти и преподаватели

Департамент „Право“ на Нов български университет съвместно с райони „Надежда“ и „Нови Искър“ на Столична община организират открит семинар на тема „Млади професионалисти в общинската администрация“.

По време на семинара млад експертен екип от двете районни администрации ще представи пред бъдещи юристи плюсовете и предизвикателствата от работата в администрацията.

 

АКЦЕНТИ:

 

➡ Множеството нови знания, трупани всеки ден

 

Широкият спектър от знания, който за изненада на мнозина получаваш в районната администрация, тъй като ежедневно се налага да се занимаваш със семейно право, административно право, наследствено право, облигационно право, трудово право, международно частно право, гражданско право.

 

➡ Усъвършенстването на уменията да работиш под стрес, гонейки срокове

 

Въпреки общественото мнение, че в „администрацията не се работи“ интензивният работен ден и разнообразието от задачи превръща „гоненето на срокове“ в ежедневие, което ти помага да се научиш да работиш под стрес и той да не влияе върху ефективността на работата ти.

 

➡ Разнообразието

 

Да, отново звучи като истински оксиморон това „разнообразие в администрацията“, но е факт. Няма ден, в който да правиш това, което си правил предишния. Всеки ден ти носи нови срещи с граждани, нови казуси от страна на колегите, нови проблеми за решаване, нови предизвикателства – и за търпението ти, и за юридическите ти способности. И да, никак не е скучно.

 

➡ Креативността

 

Да, и това звучи нелогично. Но се оказва, че когато си юрист, особено юрист в администрацията, творческото мислене, креативността, умението да разсъждаваш различно, „извън рамките“, е също толкова важно, колкото и знанията и способностите, които притежаваш като правоспособен юрист.

 

➡ Работното време

 

Макар че доста често се случва да вземаш работа за вкъщи, все пак краят на работния ден в 17:00 часа е безспорно предимство, което ти позволява да имаш доста време за себе си и своите хобита.

 

➡ Съдебната зала

 

Досущ „като по филмите“ работата като юрисконсулт в администрация ти дава възможността да влезеш в съдебната зала още в началото на своята кариерата. Разнообразието от дела, по които под една или друга форма е страна администрацията ти дават възможност да участваш в редица „съдебни битки“ точно така, както си мечтаеш сега, докато учиш за поредния изпит.