facebook

Събития

appzio_678x410_crop_478b24840a
23.04.2018 19:40
Събития

Семинар „Могат ли уеб програмистите да създават собствени приложения“ (Can web developers build native apps)

В рамките на текущия семинар на департамента

Корпус 2, зала 702

Организатор:
департамент „Информатика“

Водещ:
Тимо Райло (Timo Railo, Appzio)

Тимо Райло от Appzio ще представи интересна нова възможност за създаване на изцяло нейтив приложения за iOS & Android само от backend-а. Appzio e платформа, която позволява много по-бързата им разработка без да се прави компромис с качеството. Технологията се използва както от големи корпоративни клиенти, така и от малки стартиращи компании.

Чрез платформата PHP и JavaScript програмисти могат да използват уменията, които вече имат, за създаване на изцяло нейтив мобилни приложения. С Appzio те могат да се разработват с PHP или NodeJS В тази сесия Тимо ще представи и покаже модула за PHP, който се използва за реална разработка на приложения с Appzio.

Сесията ще започне с общ преглед на съвременните технологии за създаване на мобилни приложения. Тимо ще анализира различните плюсове и минуси на отделните подходи. Също така ще говори и за разликата между потребителското изживяване (UX) за уеб и за мобилни приложения.

Умението да се създават апликации е едно от най-търсените в сферата. Семинарът ще покаже една нова възможност за уеб програмисти, която ще им позволи да създават мобили приложения без това да изисква огромна инвестиция от време за учене на нови умения.

Тимо Райло се занимава с мобилни приложения още откакто съществуват. Той е от родината на Nokia – Финландия. От 4 години живее в България и работи по създаването и усъвършенстването на Appzio. Освен Appzio има още няколко успешни компании зад гърба си. Заемал е различни позиции в дигиталната индустрия, но истинското му призвание са новите технологии, особено когато са свързани с корпоративна стратегия.

Работен език на семинара: английски.

Изображение: appzio.com