facebook

Събития

gallery-uniart_678x410_crop_478b24840a
11.04.2019 17:00
Събития

Семинар „Нагласи към ЛГБТИ хората в България през 2018“ - данни и дискусия

Галерия Униарт

 

Организатори:

Галерия „УниАрт“

Добромира Терпешева

 

Водещ:

Симеон Василев от фондация GLAS


Модератор:

Лили Драгоева от фондация ресурсен център „Билитис“

 

Участници:

преподаватели и студенти

Симеон Василев от фондация GLAS и Лили Драгоева от фондация ресурсен център Билитис ще представят данните от проведеното през изминалата година национално представително проучване. Какви са нагласите към общността, нивата на симпатия, какви са данните от други страни в ЕС и какво можем да направим? Провеждането на събитието в галерия „УниАрт“ е възможност за партниране с фондацията и по творчески проекти и инициативи в бъдеще, както и шанс да се затвърди мотото на университета „Да не се боим от разнообразието“. Базирайки се на опита с работа с фондация GLAS по предходно събитие в галерията, екипът на „УниАрт“ застава зад организирането на събитието като ценна част от програмата на самата галерия.

Симеон Василев е активист е за правата на ЛГБТИ хора. Симеон е основател и изпълнителен директор на Фондация „Глас“ или GLAS (Gays and Lesbians Accepted in Society – гей мъже и лесбийки приети в обществото). Фондацията си поставя за цел да предотврати попадането на родителите в капана на митове около хомосексуалността, като им предостави професионални съвети, за да се справят със ситуацията и в крайна сметка – да запазят семействата си цели. Симеон Василев е инициатор на проекта „Книги за смет“. Кампанията спечели Eventex Awards, Зелено събитие на 2013 г. и се провежда и през 2014 г.

Лилия Драгоева има 15-годишен опит в сферата на работата с младежи. От октомври 2017 г. е изпълнителен директор на фондация ресурсен център „Билитис“, а през 2018 г. е координатор на София Прайд. От 2018 е координатор на BraveLab.