facebook

Събития

m01_678x410_crop_478b24840a m02_678x410_crop_478b24840a m03_678x410_crop_478b24840a
22.10.2020 16:20
Събития

Семинар „Николета Кръстева: Жилищен интериор. Работа след университета – реална работна среда“

Университетски театър

Организатори:
департамент „Дизайн“ 
Студио „Екстраваганс“

Лектор:
Николета Кръстева, дизайнер, основател и директор на EXTRAVAGANCE design

Модератор:
проф. д-р Борис Сергинов

Николета Кръстева е дизайнер, основател и директор на EXTRAVAGANCE design – студио за интериорен дизайн, специализирано в проектирането на вътрешно обзавеждане на къщи, апартаменти, офиси и обществени обекти от всякакъв тип. Студиото се занимава професионално с цялостно управление и реализация на интериорни проекти, дизайн на мебели и планиране на пространствено оформление.

EXTRAVAGANCE design е основан през 2009 г. и се нарежда сред най-динамично развиващите се български компании за интериорен дизайн. Посоката на работата на студиото е свързана с пресъздаване на бутикови интериори, практични дизайнерски решения и иновативни концепции.

Николета Кръстева завършва бакалавърската си степен в южна Франция – Aix-en-Provence, със специалност Пластични изкуства, след което учи и завършва магистратура в НБУ – Пространствен дизайн.

Веднага след приключване на обучението си основава студио за интериорен дизайн „Екстраваганс дизайн“ и от тогава вече 11 години студиото се разраства и развива. В началото е с офис в град Бургас, а преди 3 години е открит офис и в град София. Както Николета Кръстева, така и студио Екстраваганс дизайн имат множества международни и национални награди.

Интериорният дизайн е основата дейност, с която се ангажира Николета Кръстева, но също така създава и фирма за довършителни работи, за да може студиото да изпълнява с гарантирано качество реализациите на  проектите си.

Други дейности, с които се занимава Николета са Grifa.bg – платформа за намиране на места за спорт и красота и моден бранд.

Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки в университета.