facebook

Събития

dsc-0102_678x410_crop_478b24840a
28.05.2018 14:40
Събития

Семинар „Попитай ме каквото искаш“

В рамките на текущия семинар на департамента

Корпус 2, зала 706

Организатори:
департамент „Информатика“
ЮБИСОФТ СОФИЯ

Водещи:
Калин Диновски и Георги Попов – лийд геймплей програмисти

Истинска професия ли е това да разработваш игри и с какво програмирането на игри се доближава до това в НАСА? Вярно ли е, че гейм разработчиците по цял ден всъщност играят игри и не правят нищо друго? Какво е да създаваш игри в една от трите водещи компании в света и за една от най-критичните публики – геймърите? На тези и други въпроси трима от водещите специалисти в Юбисофт София ще ви отговорят в специална АМА (Ask Me Anything) сесия, организирана за студентите в НБУ

Калин Диновски и Георги Попов – лийд геймплей програмисти

Калин Диновски се присъединява към Юбисофт София през 2008 година, когато студиото работи върху малки проекти за Nintendo DS и PS3. Две години по-късно, с разразстването на студиото и проектите, по които работи, част от екипа става и Георги Попов. В Юбисофт и двамата успяват да реализират своята страст към създаването на игри и да натрупат ценен опит, работейки върху всички популярни игрови платформи. С тяхно участие са издадени няколко игри от световноизвестната поредица Assassin’s Creed. Към днешна дата Калин и Георги са лийд геймплей програмисти и отговарят за представянето и развитието на целия екип от геймплей програмисти. Имат задълбочени познания, опит и интереси в програмирането, изкуствения интелект, оптимизацията, всички съвременни технологии и най-вече видеоигрите.

Михаил Лозанов – творчески директор


Михаил Лозанов е част от екипа на Юбисофт София почти от самото му създаване през 2006 година. Развитието му в компанията минава през ролите на главен програмист и технически директор, а в последните четири години заема позицията на творчески директор. Има над 20 години опит в областта на програмирането и създаването на игри.