facebook

Събития

resize-on-the-fly_678x410_crop_478b24840a
15.05.2023 11:20
Събития

Семинар „Професионалният планински водач“

Корпус 2, зала 303



Органиизатор:
Секция Туризъм, департамент „Администрация и управление“


Лектори:
Любомир Попйорданов – председател на сдружение „Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България“
Момчил Дамянов – член на УС на „Планини и хора“ планински водач и обучител


Модератор:
гл. ас. д-р Маргарита Мишева


Участници:
Студенти от БП „Управление на туризма“


Професията на планинския водач е ключова за развитието на продукта на приключенския и природо-ориентиран туризъм в България, а така също за планинарската култура. В рамките на семинара ще се дискутират темите за професионаланата реализация на планинския водач, възможносите за развитие в тази сфера и предизвикателствата пред практикуването на дейността. Любомир Попйорданов и Момчил Дамянов имат над 30 годишен опит в промотирането и утвърждаването на професията и развитието на правната рамка за нея.

Любомир Попйорданов е председател на УС и един от учредителите на сдружение „Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България“. Автор на книгата „Усещане за планина”; продуцирал филми и е организирал десетки журналистически пътувания. Автор е на над 100 статии и книги.

Момчил Дамянов, член на УС, един от първите официално признати планински водачи в България. В момента се занимава с обучение и подготовка на бъдещи водачи и работи активно за регламентирането на професията и създаването на стандарти и правила в нея.

Съдружници са в първата агенция за специализиран и приключенски туризъм в България Одисея-ин, основана през 1990 г.

Изображенние: DarikNews