facebook

Събития

dsc-0023_678x410_crop_478b24840a
23.10.2024 16:20
Добави в Google календар
Събития

Семинар „Професия психолог“

Корпус 2, зала 308



Организатор:
департамент „Когнитивна наука и психология“
д-р Надя Колчева
д-р Иво Попиванов
д-р Методи Коралов
д-р Веселин Веселинов

Лектор:
Венцислав Герасимов


Модератор:
ас. д-р Веселин Веселинов, департамент „Когнитивна наука и психология“, НБУ


Участници:
Студенти от бакалавърски и магистърски програми на ДКНП, от бакалавърски и магистърски програми на други департаменти, които се интересуват от практиката на психолога, външни слушатели

 

Семинарът е посветен на професионалната реализация на психолога. Целта е студенти от бакалавърски и магистърски програми по психология да се запознаят с разнообразната дейност на психолога в реална работна среда и да придобият по-добра представа за това.

Канят се психолози от практиката, които разказват за естеството на своята работа, какви са техните задължения и функции на съответното работно място, какъв е пазарът на труда за съответната сфера на дейност, какви са перспективите за реализация, какви са предизвикателствата на съответната работна позиция, какво е заплащането, каква е необходимостта от допълнителни обучения и квалификация, и др.

Допълнителна възможност за студентите в програмите на ДКНП е насочване към стаж.


Лекторът е психолог, завършил МП програми на ДКНП, реализирал се успешно в клинична среда.

 

Венцислав Герасимов е психолог, кандидат по психоаналитична психотерапия към Дружеството за психоаналитична психотерапия и кандидат по психоаналитична психосоматика към IPSO Pierre Marty – Франция. Работи в областта на изследването и приложението на психоанализата в медицинска среда, при пациенти с различна проблематика и тяхното проследяване. Клиничният му опит е свързан с индивидуална работа, работа в болнична среда, работа със семейства и двойки, с опит в психоаналитична психодрама при работа с пациенти със зависимости. Завършил е МП „Психология на развитието“,  МП„ Клинична психология - психоаналитична перспектива“, „Фамилно и брачно консултиране“ към ИФТ. Част от екипа на Ателие за свободни асоциации, ръководител на обучителна и стажантска програми към Национален Център по Психосоматика.