facebook

Събития

dsc0160-copy_678x410_crop_478b24840a
19.12.2018 13:00
Събития

Семинар „Производителност на каналите за сигнализация в клетъчни мрежи“

Корпус 2, зала 618

Организатор:
департамент „Телекомуникации“

Водещ:
доц. д-р Васил Къдрев

Функционалността на клетъчните мрежи е подчинена на изискванията за ефективност както при построяването, така и при ползването на услугите. За изпълнението на тези изисквания важна роля имат каналите за сигнализация.

Пропускателната способност, за различните предоставяни от мрежата услуги, зависи в голяма степен от производителността на каналите за сигнализация.

В различните поколения клетъчни мрежи основна особеност е гъвкавостта при реализацията за разлика от сигнализацията във фиксираната мрежа.

Каналите за сигнализация (control channels) обслужват предаването на служебна информация, която е необходима за изграждането на комуникационните връзки и осигуряването на достъпа на абонатите до услуги на клетъчната мрежа и предаване на потребителска информация.

Доц. д-р Васил Къдрев е магистър, инженер по радиоелектроника; доктор и доцент по специалност „Телекомуникационни мрежи и системи“ към професионално направление 5.3 „Комуникационна и компютърна техника“.

Област на професионални интереси - Телекомуникационни мрежи и системи, ИКТ (информационни и комуникационни технологии), математически и симулационни модели в телекомуникациите; телетрафично инженерство в телекомуникациите, основни мрежови функции в телекомуникациите, корпоративни мрежи.