facebook

Събития

file-20190827-184202-l29u2a_678x410_crop_478b24840a
16.03.2021 14:40
Събития

Семинар „Слово и образ в мисленето на дигиталните поколения“

Визуалното в словото на хората с дислексия

Онлайн

Организатори:
гл. ас. д-р Владимир Димитров, зам.-ректор по учебната дейност,
проф. Мони Алмалех, д.н.

Лектор:
доц. д-р Екатерина Тодорова



Дискутанти:
гл. ас. д-р Владимир Димитров,
проф. Мони Алмалех, д.н.

Участници:
преподаватели от различни департаменти дискутират аспекти на проблема „четене с разбиране“


Като предварителна подготовка преди общата среща лекторът препоръчва участниците да гледат: „Моят личен опит с дислексия на развитието. Историята на Марио.“

Доц. д-р Екатерина Тодорова е магистър по логопедия и доктор по психология. Работи в областта на говорната и езиковата патология и е един от водещите специалисти в областта на дислексията. Притежава множество свидетелства за професионална квалификация в областта на диагностиката и терапията на различни нарушения в развитието.

Доц д-р Екатерина Тодорова е автор е на книгите: „Диагностика на езиков дефицит при дислексия“ І и II, „Специфични артикулационни нарушения през детството“, „Артикулационни нарушения – Ръководство за терапия“, „Ръководство за прилагане на методика за оценка на образователните потребности на децата и учениците“, „Дислексия“.

Доц. д-р Екатерина Тодорова води курсове в програми към департамент „Здравеопазване и социална работа“. Тя е основоположник и ръководител на Системата за тюторство в НБУ. В момента е директор на Център за подкрепа на студенти със специални образователни потребности.

Изображение: Еспресо