facebook

Събития

dsc-8640-copy_678x410_crop_478b24840a
23.04.2019 17:00
Събития

Семинар „Среща на световете“

Галерия Униарт

 

Организатори:

гл. ас. д-р Десислава Данкова – „Връзки с обществеността“

студенти трети курс, програма – „Връзки с обществеността“

  • Мария Костадинова
  • Ивана Филчева
  • Симона Денкова
  • Антония Сярова
  • Десислава Боянова

 

 

Водещ:

Жана Костова

Модератори:

Мария Костадинова

Ивана Филчева


Участници:

  • гл. ас. д-р Георги Гочев
  • Тео Чепилов
  • Творческа академия „Заешка дупка“
  • Елица Кристианова
  • Грета Аврамова
  • студенти и преподаватели от Нов български университет


Целта на събитието е да отбележим „Денят на книгата и авторското право“, който се е превърнал в традиция за Нов български университет. Искаме този ден да бъде различен и запомнящ се като вдъхновяващо и сгряващо сърцата събитие. Искаме да провокираме младите гости да се изразяват чрез писане, да припомним стойността на книгите и да насърчим, тези които пишат, да продължават да го правят. Смятаме, че галерия УниАрт е най-подходящото място за официалната част на събитието, просторна е и може да побере предвидените гости.

През годините студентите от департамент „Масови комуникации“ са превърнали събитието в традиция, от която желаем да бъдем част. Заставаме зад твърдението, че университета е място, което съхранява знанието и традициите. Ето защо смятаме, че „Денят на книгата“ е ден, който трябва да се подобаващо по специален начин.

По време на официалната част ще разиграем и интересна игра като провокираме въображението на гостите да напишат история и ще осъществим дискусия със специалните ни гости. След края на основната програма ще поканим гостите пред външната площ в Био бара или неговата вътрешна част, според метеорологичните условия на времето.

Две седмици преди събитието ще започнем да го популяризираме, стартирайки инициатива на територията на университета. Едната ще насърчава споделянето на книги от студентите за студентите, под наслов „Подари свят на непознат“. Ще обособим няколко пункта, на които студентите ще могат да оставят неограничен брой книги. Пунктовете за целта ще са в двете книжарници и централно фоайе. Желаем да достигнем и до Еразъм студентите като ще включим част на английски език. Всички книги ще се събират в кутии с картонени надписи. Така още преди самото събитие ще успеем да достигнем до студентите на Нов български университет с интересен и различен начин.

Георги Иванов Гочев е български филолог, културолог, публицист и преводач с множество публикации. Преподавател в редиците на Нов български университет, директор на програма „Класически студии“ в НБУ в периода 2007 - 2011 г. Автор на вестник „Дневник“, 2013 - 2017г., редактор в седмичника „Литературен вестник“.