facebook

Събития

pexels-mentatdgt-2173508_678x410_crop_478b24840a
25.03.2024 14:40
Събития

Семинар „Студентските стажове в държавната администрация – как и кога да кандидатствам ?“

Корпус 1, зала 205



Организатори:
Департамент „Администрация и управление“, секция „Публична администрация“
Център за кариерно развитие


Лектор:
Г-жа Татяна Цветкова експерт в дирекция "Модернизация на администрацията на Министерски съвет“


Модератори:
доц. д-р Албена Павлова
гл. ас. д-р Мариана Димитрова


Участници:
студенти и преподаватели от департамент „Администрация и управление“, студенти от всички програми в НБУ, които проявяват интерес да участват в стаж в институция от публичната администрация


На семинара ще бъде представена обновената програма за Студентски стажове в държавната администрация, и по специално Централизираната лятна кампания за студентски стажове, която стартира от март месец 2024 г. на всички нива и в цялата страна. Стажовете ще се проведат  през летните месеци - юли август и септември, след като студентите се регистрират на сайта https://jobs.government.bg/PJobs/ и кандидатстват за обявените позиции в периода 23 март до 09 май 2024г. Стажантската програма има за цел да предостави на студентите практически опит, нови професионални умения и да ги запознае с държавната администрация, както и с възможностите за кариерно развитие след завършване на Нов български университет.

 

Г-жа Татяна Цветкова е работила  в Министерство на труда и социалната политика, Агенция по заетостта и от 6 години е главен експерт в екипа на дирекция „Модернизация на администрацията“ в Министерски съвет. Дирекцията има водеща роля за изпълнение на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация.