facebook

Събития

brekzit_678x410_crop_478b24840a
17.12.2018 18:00
Събития

Семинар „Влиянието на Брекзит върху валутните курсове и международната търговия“

Корпус 2, зала 301

Организатор:
департамент „Икономика“

Водещ:
гл. ас. д-р Ирена Николова

Участници:
студенти от магистърската програма по международен бизнес 


Решението на Великобритания от м. юни 2016 г. да напусне Европейския съюз (Брекзит) се отрази пряко освен върху позициите на британската лира на международните пазари, така и върху нейните търговски взаимоотношения. През последните две години провеждането на преговорите, както и очакваните дискусии по бъдещите взаимоотношения на Великобритания с останалите 27 държави в Европейския съюз, допълнително влияят върху валутните курсове и търговията.

В рамките на семинара и в контекста на Брекзит се предвижда да се дискутират въпросите свързани с валутния курс на британската лира към основните валути на международните пазари и развитието на външнотърговските взаимоотношения със страните от Европейския съюз.

Семинарът е насочен към студентите от магистърската програма по международен бизнес. Той се организира в резултат на участие в XVII Годишна конференция на Европейската икономическа и финансова асоциация (European Economics and Finance Society), организирана съвместно с Университета на Лондон (City, University of London), и последвала публикация по темата.

В резултат на участието си в конференцията през тази година, гл. ас. д-р Ирена Николова като преподавател в Нов български университет, е приета за член на Европейската икономическа и финансова асоциация от м. юли 2018 година.

Реализира се с подкрепата на Централния фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.

Изображение: Getty Images/Guliver