facebook

Събития

europ_678x410_crop_478b24840a
12.12.2018 14:40
Събития

Семинар „Външнотърговските отношения на Великобритания със страните от Европейския съюз“

Корпус 1, зала 305

Организатори:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение
департамент „Икономика“

Водещ:
гл. ас. д-р Ирена Николова

Участници:
студенти от бакалавърските програми по маркетинг в редовна и в дистанционна форма на обучение

По време на семинара студените от курса по „Управление на външнотърговската дейност“ ще могат да се запознаят с развитието на процеса по напускането на Европейския съюз от страна на Великобритания (Брекзит), както и ще се информират за състоянието на търговските взаимоотношения в последните години. Ще бъдат представени тенденциите в развитието на външната търговия на Великобритания с останалите 27 държави от Европейския съюз, както и възможните варианти за бъдещо сътрудничество, засягащи външнотърговската дейност на фирмите.

Семинарът се организира в резултат на участие в 17-годишнината на конференция на Европейската икономическа и финансова асоциация (European Economics and Finance Society), организирана съвместно с Университета на Лондон (City, University of London), и последвала публикация по темата на предстоящия семинар.

В резултат на участието си в конференцията през тази година, гл. ас. д-р Ирена Николова, като преподавател в Нов български университет, е приета за член на Европейската икономическа и финансова асоциация от м. юли 2018 година.

Реализира се с подкрепата на Централния фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.