facebook

Събития

sledata-face_678x410_crop_478b24840a
09.05.2019 11:00
Събития

„Следата“ - Национален Форум 2019 - шесто издание

Дипломанти от департамент „Театър“ представят своите дипломни спектакли пред театрални директори от Българските театри

Университетски театър НБУ

09 и 10 май 2019 г.
11.00 ч. – 19.00 ч.


Организатори:
Университетски театър
Департамент „Театър“


Водещ:
проф. д-р Ева Волицер

Модератори:
доц. Снежина Петрова
доц. Възкресия Вихърова
гл. ас. д-р Ася Иванова

Участници:
Дипломанти и студенти от департамент „Театър“ и театрални директори от 15 български театри.

Форумът е инициатива на Университетски театър и департамент Театър НБУ и е насочен към подпомагане на  кариерното развитие и подкрепа на дипломанти и дебютанти в сферата на театралното изкуство на национално ниво. Реализацията на проекта съдейства за постигането на заложените цели на НБУ, свързани с развитието и популяризирането на  Нов български университет и конкретно  неговите постижения в театралното образование и актьорското  изкуство.
 
Основен акцент в шестото издание на Фестивал „Следата“ 2019 г. е пряката връзка и общуване между  директорите на българските театри от цялата страна с младите артисти дипломанти на департамент „Театър“.
    
Проектът включва четири спектакъла, реализирани в Университетски театър НБУ с участието на дипломанти и студенти от програмите по театър в НБУ. Спектаклите ще бъдат представени пред директори на държавни театри от цялата страна, за да  запознаят с творческото развитие и актьорските постижения на нашите възпитаници. В рамките на форума ще бъдат обсъдени възможности за покани към отделни актьори или цели представления, за представяне в театрите и в други сценични пространства в съответния град.

      Основните цели на проекта са:

•  развитието на мрежа от професионалисти ангажирани с развитието на младите в театъра;

•  представяне на дипломанти и дебютиращи артисти пред работодатели и широка аудитория както и тяхното приобщаване към обединено творческо съсловие