facebook

Събития

logo-sbs-2014-s_678x410_crop_478b24840a
25.06.2016 10:00
Събития

Софийско бизнес училище 2016

Корпус 1, зала 20

Организатори:
Нов български университет
Реформ Юнион Клуб

Научен ръководител на програмата:
проф. Кевин Дауд – професор по икономика и финанси в университета „Дърам“ 

Единственото по рода си Софийско бизнес училище за 5-и пореден път събира световни учени и бизнес лидери, които да представят своя оригинален прочит на глобалните икономически и геостратегически рискове. Майсторските класове ще подготвят бъдещите бизнес лидери в България и региона с изпреварващи знания за динамиката и трендовете в глобалната икономическа и финансова система.

В продължение на седем дни - от 25 юни до 1 юли - екип от международно признати лектори и утвърдени имена в корпоративното и държавно управление ще споделят автентичния си опит в разпознаването и преодоляването на рискове в един все по-геополитически бурен и осезаемо доминиран от технологиите свят. Участниците ще бъдат провокирани с авангардни интерпретации по теми като управление и конструиране на активи в контекста на новите финансови технологии, новите предизвикателства пред системно важните банкови институции, възможности и заплахи при прилагането на извънредна монетарна политика в Европа, икономика на споделянето и проекциите й върху иновациите и регулациите, интернет на нещата в бизнеса и живота, глобални енергийни рискове и потенциалните им предимствa за Югоизсточна Европа, геополитика на миграцията и бъдещото съществуване на Еврозоната и др.

Софийското бизнес училище в неговото лятно издание и ексклузивни месечни лекции се организира съвместно от Реформ Юнион Клуб и Нов български университет. Научен ръководител на програмата е проф. Кевин Дауд – професор по икономика и финанси в университета „Дърам“ и световнопризнат експерт по управлението на финансови рискове. Тази година мастър класове ще изнесат: Али Ефтекари - президент на американското общество за нанотехнологии, преподавател в университетите в Белфаст и Ълстър, предпиемач в сферата на иновациите; Гордън Кер - инвестиционен банкер и съосновател на Кобдън Партнърс (Лондон); доц. Антъни Евънс – преподавтел по икономика в Европейското бизнес училище в Лондон сътрудник в Института по стратегии и конкурентноспособност към Harvard Business School; Джон Бътлър - вицепрезидент на BitGold (Торонто) и признат експерт по инвестиционни стратегии; д-р Карло Станяро - директор на института „Бруно Леони“ (Италия) и съветник на министъра за икономическо развитие на Италия; Канат Емироглу - председател на Борда на Global Enerji (Турция) и старши съветник по енергийните въпроси към Boston Consulting Group; Алекс Алексиев – практикуващ в САЩ експерт по радикален ислям и геополитически анализи и др. По традиция ще участват и водещи представители от партньорските организации на форума – мозъчните тръстове Instituto Bruno Leoni (Торино) и Cobden Partners (Лондон).

Сред досегашните гост-лектори се открояват световни авторитети от ранга на бащата на шоковата терапия проф. Лешек Балцерович, руския писател Виктор Ерофеев, старши анализаторa от American Enterprise Institute Стивън Хейуърд, американския новатор-предприемач и създател на e-gold® д-р Дъглас Джаксън, грузинския реформатор Каха Бендукидзе, главния икономист в ОИСР Пирита Сорса и др.

Желаещите да участват във форума трябва да притежават икономическо образование и да владеят отлично английски език. Крайният срок за кандидатстване е 15 юни. Работният език е английският. Поради ограничения брой места с предимство ще се ползват кандидатите, първи подали своите документи. Участниците получават сертификат за завършен цикъл от мастър класове и покана да се присъединят към академичен или бизнес проект, разработван от лекторите.

Пълната програма и условията за участие могат да бъдат намерени тук.