facebook

Събития

sbs-poster-2017-webjpg_678x410_crop_478b24840a sbs-2017_678x410_crop_478b24840a
24.06.2017 09:00
Събития

Софийско бизнес училище 2017 „Кризата в Евроатлантическия регион“

24 – 30 юни 2017 г.

Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“

Организатори: 
Нов български университет,
Реформ Юнион Клуб

Тази година мастър класове ще изнесат: Ендерс Уимбуш – геополитически анализатор, бивш директор на German Marshall Fund и Старши вицепрезидент на Hudsun Institute (2004-2010); Д-р Стивън Хейуърд – преподавател в няколко Американски университета, член на Американския институт за предприемчачество, автор на Almanac of Environmental Trends; проф. Димо Димов – преподавател в университета в Бат по Иновация и Предприемачество; Гордън Кер – инвестиционен банкер и съосновател на Кобдън Партнърс (Лондон); Алекс Алексиев – практикуващ в САЩ експерт по радикален ислям и геополитически анализи; Рос Джонсън – бивш изпълнителен директор на Радио Свободна Европа; Росен Плевнелиев – български предприемач, инженер и политик, 4-ти президент на Република България (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Между 27 юли 2009 и 9 септември 2011 г. е министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов.

Модератор:
гл. ас. д-р Любомир Стефанов

Участници:
студенти, докторанти и външни участници

Шестото издание на Софийското бизнес училище, съвместен проект на Нов български университет и Реформ Юнион Клуб, ще се проведе от 24 до 30 юни 2017 г. Седемте дни на училището ще преминат под знака на задълбочаващата се криза в Евроатлантическия регион. Изминалата 2016 г. донесе нови трансформации – референдумът във Великобритания, президентските избори в САЩ и продължаващата криза в Близкия Изток. Есента на 2017 г. ще ни предложи резултати от президентсктите и парламентарни избори в двете големи - Германия и Франция.


Софийското бизнес училище, както във всяко от предишните си издания, и тази година ще представи пред българската публика лектори и теми, които засягат глобални въпроси, които имат отражение върху всички нива на бизнеса дори в малка България.

В продължение на седем дни (от 24 до 30 юни) екип от международно признати лектори и утвърдени имена в геополитиката, предприемачеството и инвестициите ще споделят опита и предвижданията си за развитието на икономиката и политиката в Евроатлантическия регион. Участниците ще имат възможност да присъстват на сутрешна лекция, изнесена от гост-преподавателите, а в следобедната част, разделени в работни групи, заедно с ментори университетски преподаватели ще бъдат провокирани да представят своите виждания по темата от деня. Всеки ден, от Уичилището приключва с допълнителна лекция на човек от практиката, които ще свърже теоретичните знания, споделени от лекторите с опита си от бизнеса.

Сред досегашните гост-лектори се открояват световни авторитети от ранга на бащата на шоковата терапия проф. Лешек Балцерович, руския писател Виктор Ерофеев, старши анализаторa от American Enterprise Institute Стивън Хейуърд, американския новатор-предприемач и създател на e-gold® д-р Дъглас Джаксън, грузинския реформатор Каха Бендукидзе, главния икономист в ОИСР Пирита Сорса и др.