facebook

Събития

yerma-1_678x410_crop_478b24840a yerma-2_678x410_crop_478b24840a yerma-3_678x410_crop_478b24840a
26.02.2017 19:00
Събития

Спектакъл „Йерма“

Гостува на сцената на Общински драматичен театър „Невена Коканова“, гр. Дупница

Общински драматичен театър „Невена Коканова“, гр. Дупница

Организатори:
Университетски театър 
Фондация „Искам бебе“

Превод:
Лъчезар Мишев

Постановка:
Николай Младенов

Хореография:
Петя Попова

Сценография и костюми:
Георги Батилов

Видео:
Смилен Савов

Музика:
Георги Арнаудов

Аудио обработка:
Боян Христов

Участват:
Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов



Йерма, Хуан и Виктор са основните персонажи в „Йерма“, които още преди началото задават кода на спектакъла в опит да се докоснат до сюреалистичния стил на испанския поет Ф. Г. Лорка. Актьорите са на сцената зад прозрачен екран, създават усещането за пространство, в което безвремието е погълнало живота, страстите и мислите им. Историята ни запознава с Йерма, която отчаяно мечтае за дете, любов и внимание от страна на съпруга си, който обаче е студен към нея и чужд на майчинския копнеж. В опит да намери причините за нереализирането си като майка и обичана съпруга, тя „бяга“ от болезнената реалност и „хлътва“ в един неин въображаем свят, където се сблъска с представите за идеалния живот, поднесени от другите персонажи в спектакъла приятелката й Мария и Старицата. Но вместо да дадат отговор на въпросите й, те подхранват и хиперболизират още повече нейните страхове за живот, лишен от любов и признание. Единствено появата на Виктор, младежката й любов, останала неизречена и невкусена, е онова слънчево и тихо място, в което тя успява да бъде отново себе си.

Скъпи приятели на театъра и на фондация „Искам бебе“ в Дупница, каним Ви да станете част от националната ни кампания с благородна кауза - да се раждат повече желани деца в България! Това е една кампания на артисти от Университетски театър на НБУ и Фондация „Искам бебе“. Заедно организираме благотворителни театрални вечери в цяла България, като събраните средства от продажбата на билети се даряват на семейства с репродуктивни проблеми. Сега Ви каним да подпомогнете едно семейство от Дупница да се сдобие с рожба! До този момент вече сме осъществили четири благотворителни събития в Бургас, София, Пловдив и Смолян. Навсякъде публиката е възхитена от представлението и въздействащата актьорска игра. Вярваме, че инициативата в помощ на семействата, мечтаещи за рожба е близка до сърцето Ви, и Ви очакваме на представлението.

За допълнителна информация за закупуване на билети и дарения, можете да се обръщате към координатора на фондация „Искам бебе“ за Дупница - Силвия Маданчева - на телефон 0898305529.