facebook

Събития

premulchanoto-razkazano_678x410_crop_478b24840a
24.09.2021 13:00
Събития

Спектакъл „Премълчаното разказано“ - documentary fiction

Младежки дом в град Пазарджик


Организатори:
департамент „Театър“,
Университетски театър

Режисьор:
доц. д-р Възкресия Вихърова


С участието на:
Диана Спасова, Добриела Попова, Росица Гевренова и Яна Грозданова„Премълчаното разказано – documentary fiction“ гостува в Младежкия дом в Пазарджик на 24 септември от 13:00 часа.

Един авторски спектакъл на режисьора доц. д-р Възкресия Вихърова.

Представлението ще се проведе при спазване на всички мерки свързани с разпространението на COVID-19.

Актьорите ще представят спектакъла пред публика от училищни психолози, съветници, педагози, представители на различни организации за превенция в битката срещу насилието както и гости от центъра за работа с жени претърпели насилие.

Екипът на „Премълчаното разказано“ ще продължи диалога за НЕнасилие с публиката в Пазарджик.

Спектакълът е създаден като артистична алтернатива на битката за НЕнасилие. Използвани са интервюта на три жени – прототипи от различна възраст, социален статус и различни професии. Те споделят своите реални преживявания. Това са три житейски истории, които са обединени от премълчаното и възможността то да бъде разказано.
Фактите, върху които ще спрем вниманието ви, може би не са достатъчни за прокуратурата да заведе дело, но са достатъчни, за да бележат живота на всяка една завинаги.

„Пемълчаното разказано – documentary fiction“ – турне на Университетски театър НБУ и фондация „Платформата НЕ“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и ЦФСР към НБУ.