Събития

evolizer-3_678x410_crop_478b24840a
08.05.2018 18:00
Събития

Спектакъл „Шега в две действия“ от А. П.Чехов

В рамките на Национален отворен форум за най-младите в театъра „Следата 2018“

Университетски театър НБУ 

Организатор:
Университетски театър

Режисьор: 
Ева Волицер

Костюми: 
Яна Дворецка

Хореография: 
Таня Соколова

В ролите: 
Вероника Ханджиева, Виторио Йорданов, Павел Бояджиев, Янита Даркова, Виктор Андреев, дипломанти от департамент „Театър“

Героите в това сатирично и изключително забавно представление спорят яростно за достойнствата на мъжа и жената, хитро се опитват да измъкнат дребни облаги, заместват истинските ценности с мними, забравяйки, че житейското време изтича, че човешката близост е по-ценна от техния инат, че копнежът за интимност, която им се изплъзва и криворазбраната гордост ги разболяват и буквално ги водят до припадъци.

Гениалността на великия автор, неговото новаторство в съвременното звучене на текста, несекващият хумор и заразителната игра на актьорите, водени от Ева Волицер, създават представление с днешен пулс и ритъм. Младите актьори въздействат с хумора и умението си да коментират абсурдността на персонажите си, спецификата на образите, детайлите, острите сатирични и комедийни нюанси.

Вероника Ханджиева, Виторио Йорданов, Павел Бояджиев, Янита Даркова и Виктор Андреев, под режисурата на Ева Волицер, предизвикат в бурен смях, но и съчувствие към персонажите в две обединени блестящи комедии на А.П.Чехов: „Мечка“ и „Предложение“.