facebook

Събития

sun-v-liatna-nost-poster_678x410_crop_478b24840a
27.05.2021 18:30
Събития

Спектакъл „Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир

Университетски театър НБУ


Организатори:
департамент „Театър“,
Университетски театър


Режисьор:
Елена Панайотова

Композитор:
Емилиян Гацов Елби

Художник:
Николина Костова - Богданова

Хореограф:
Татяна Соколова

С участието на студенти в бакалавърска програма „Театър“: Александрина Илиева, Божидара Кръстанова, Божидара Линчева, Габриела Георгиева, Горан Иванов, Димона Савчова, Иван Георгиев, Кирил Милушев, Кристиян Илиев, Кристина Найденова, Кристиян Илиев, Марио Шаламанов, Мирела Михайлова, Михаела Матева, Мартин Стратков, Мила Асенова, Петър Байков, София Линардис, Стефан Куманов, Христо Симеонов

Асистент художник:
Шани Илиева

Студенти от БП програма „Пластични изкуства“:
Асистент-художници: Александра Ангелова, Шани Илиева
Рекламен дизайн: Кристиан Левчев

 

„Сън в лятна нощ“ е една от най-популярните комедии от Уилям Шекспир и е пиршество на фантазното и играта. Тя описва събитията около сватбата на херцога на Атина, когато младата Хермия отказва да се подчини на баща си да се омъжи за Деметрий - мъж, който той ѝ е отредил. Вбесен, Егей, се позовава на древно Атинско право – дъщерята да се омъжи за избрания от баща си или да бъде убита.

 

Тя бяга от града с любимия си преследвана от Деметрий, а той от влюбената в него Елена. Четиримата нещастно влюбени се лутат из гората в нощта на лятното равноденствие и дори не подозират, че са се озовали в магичното царство на Оберон, царя на елфите, и гордата му съпруга Титания. Гората е пълна с феи, там е и дяволият дух Пък. Донесеното от него вълшебно пурпурно цвете забърква такава каша, от която настава хаос, примесен с лудории, фокуси и много изненади.

Билети