facebook

Събития

erazum_678x410_crop_478b24840a
30.05.2017 16:20
Събития

Среща „Пътешествия по Еразъм в Чехия и Полша: Should I stay or should I go“

Център за книгата – книжарница, корпус 1

Организатори:
Център за книгата и Еразъм офис

Водещ:
Илияна Илиева

Разказва:
Александра Велева

Участници:
екип на Център за книгата и Еразъм офис на НБУ, преподаватели и студенти

МНОГО ПРИКЛЮЧЕНИЯ С ЕДНО ИМЕ – „ЕРАЗЪМ+“

Програма „Еразъм“, дала възможност на над 5 милиона млади хора да учат в чужбина чрез студентски обмен, през 2017 г. отбелязва 30-ата си годишнина. Това е повод за иницииране на поредица от срещи под надслов „Пътешествия по Еразъм“ в НБУ, на които ще имате възможността да чуете различни интересни преживявания на студентите и преподавателите, които са участвали в европейската програма.

На 30. май 2017 г. от 16:20 ч. в Центъра за книгата (книжарница, корпус 1) докторант Александра Велева ще сподели своите впечатления от Еразъм мобилностите с цел обучение в Полша - родината на известния композитор Фредерик Шопен и с цел практика в Чехия - известна със своите многобройни и целебни минерални извори. 

Александра е завършила бакалавър „Живопис“ с майнър „Стъкло“ в НБУ, продължава магистър „Изкуството от стъкло и керамика в архитектурата“. В момента е докторант в департамент „Изкуствознание и история на изкуството“ и е координатор в галерия УниАрт. Дългогодишен член на ESN и ментор на Еразъм студенти в НБУ.