facebook

Събития

jasi-advb-24_678x410_crop_478b24840a
13.03.2024 16:20
Събития

Среща „Пътят от идеята за протеинов десерт до първите протеинови бонбони Cardinal Bites“

Среща „Алумни“, НБУ, Бакалавърска програма „Реклама“

Корпус 1, зала 411


Организатор:
департамент “Кино, реклама и шоубизнес”, БП „Реклама“


Лектор:
Жасмина Гевезиева-Берова


Модератор:
гл. ас. д-р Даниела Кадийска


Участници:
Студенти от БП „Реклама“

Cardinal Bites е създаден от Жасмина Гевезиева и Йонко Чуклев през пандемичната 2020 г. Целта на новото им начинание е дадат алтернатива на сладкото, която да бъде без добавени захари, соя, глутен и излишни калории. Разработват първите протеинови бонбони и през 2021 г. получават сертификат от Патентното ведомство, с което доказват, че десертът има уникално съчетание на вкусове за целия свят. По време на срещата Жасмина ще даде своите съвети към студентите, които искат да преследват пътя на млади предприемачи. Част от дискутираните теми ще са: Защо протеинови бонбони, а не протеинови барове? Как се отразява на бизнеса емблематичната бълграска роза? Колко струва да валидираш бизнес на ниво идея? Можеш ли да откажеш на инвеститор заради неатрактивно предложение и същевременно да допуснеш съдружник без капиталово участие в бизнеса? И още други интересни истории зад реализацията на иновацията.


Жасмина завършва магистърската програма “Рекламен мениджмънт и визуален брандинг“ към НБУ. От успешен маркетолог с богато портфолио и над 10 години  работа за големи международни компании се превръща в млад предприемач. Преминава през три международни квалификации, свързани с храненето и спорта, в три едногодишни академии – в САЩ, Нидерландия и Австралия.

Израства до консултант по храненето и през 2019 г. създава първата онлайн платформа за изграждане на здравословни хранителни навици, комплексно третираща проблема с преяжданията – Binge OFF. През 2020 г. създава компанията за протеинови бонбони Cardinal Bites, която е отличена в Топ 3 най-иновативни компании в страната в категория „Качество на живот“ на Националния иновационен конкурс 2021 г.