facebook

Събития

1444200-copy_678x410_crop_478b24840a
21.05.2024 16:00
Събития

Среща-разговор „Всички имаме нужда от думи на кураж“

Летен театър, НБУ



Организатор:
Студенти от трета година, специалност „Връзки с обществеността“ във връзка с курс NPRN502 „Управление на специални събития“:
Десислава Каснакова
Зорница Илкова
Камелия-Мари Нецева
Лориана Лазарова
Росица Николова
Симона Симеонова


Ръководител:
гл. ас. д-р Десислава Данкова


Специални гости:
Филип Шопов - специален гост;
Симеон Дамянов - специален гост, алумни на НБУ, спонсор


Участници:
Студенти и преподаватели на Нов български университет;
Всички хора, които са получили информация за събитието и имат желанието да присъстват.


За нас, когато се организира събитие, то трябва да има смисъл, а нашата изложба има смисъл. Мисията ни е да вдъхнем кураж и да окуражим всеки един човек, който реши да стане част от нашата магия. Ние, хората всекидневно имаме нуждата да ни се вдъхва кураж и надежда, и точно тук се появяваме ние - екип Кураж. Ние ще ви представим една персонализирана на фотоизложба на тема  - “Всички имаме нужда от думи на кураж”, идеята зад това събитие е в една по-неформална атмосфера - хората да се чувстват приятно сред приятели, около изкуство и музика на фон.

 

Филип Шопов

Той е алумни на Нов български университет в БП Реклама. Повече от 12 години се занимава с фотография, като последната година в професионален план има и проекти в чужбина. Повече за проектите му може да се види -> тук. Идеята, която седи зад проекта му “Окуражение” идва от това, че иска да сподели мнението си по теми, които не са толкова обсъждани в социалните мрежи. Чрез публикациите си  той напомня на последователите си, че винаги има надежда, където и да си, каквото и да правиш. Голяма част от нещата, които пише ги е изпитал лично и познава усещането, което носят. Философията му за “Кураж” е, че щом един човек след като е видял и това му е помогнало в определена ситуация, то значи има смисъл да го прави.

 

Преди 7 години Филип става известен и в националния ефир с проекта му "100лица". Целта му е да покаже красотата в различието на хората, които живеят в столицата.

 

Част е и от Razkaz Studio. Студио, в което целият екип са запалени по разказването на истории, които включват човешкия елемент във всеки аспект. Желанието им е да изпълнят филмовия и медийния пейзаж със съдържание, което служи не само на марките и продуктите, но и на общността.

 

През 2023 години Филип Шопов се заема с нелесната задача да преобрази 40 автобусни спирки в София, Варна и Бургас, с послания. Като мотото е “Добра дума за кураж”;

 

През изминалата 2023 година прави и първата си самостоятелна изложба с име “ТАПЕТЪК В БАР ПЕТЪК” - изложба Филип Шопов” , която жъне голям успех.

 

Симеон Дамянов

Алумни на НБУ, завършва специалност "Бизнес администрация" в Нов български университет. Още като студент започва да развива консултантска дейност в сферата на енергетиката. Работи по международни проекти от национално значение. Към момента е консултант по управление и развитие на малки и средни предприятия.