facebook

Събития

profesia-biblio14-05_678x410_crop_478b24840a
14.05.2024 13:30
Събития

Среща с ученици: Професия библиотекар

Библиотека , Зала за екипна работа в читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н.“


Организатори:
Център за книгата, Библиотека


С участието на Мария Стоянова, зам. директор на библиотеката и началник отдел „Развитие на колекции“,  Ангелина Гимишева, зам. директор на Център за книгата и началник отдел „Каталогизация“, Гергана Мартинова, началник отдел „Библиотечни и информационни услуги“

Център за книгата и Библиотеката организират среща с ученици „Професия библиотекар“ на 14. май 2024 г. от 13.30 ч. в Нов български университет.

Традиционно Нов български университет участва в Националната библиотечна седмица, която се провежда всяка година от Българската библиотечно-информационна асоциация. „Професия библиотекар“ е част от националната програма на събитията по повод тазгодишната библиотечна седмица. Център за книгата ще събере библиотекари и ученици, обучаващи се в специалност „Библиотекознание“ в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография с ръководител Ваня Фотева, преподавател по „Основи на библиотечното дело“ и „Книга и книгоиздаване“.

Събитието е част от програмата на Библиотеката по повод XVIII-та Национална библиотечна седмица под надслов „Библиотеките – по-нужни от всякога!“ от 10 до 17 май 2024 г.