facebook

Събития

14_678x410_crop_478b24840a
14.08.2024 18:30
Добави в Google календар
Събития

Среща със свръхестественото

Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Организатори:
Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Авторът Кристиян Малинов ще представи юбилейните издания на първите две книги от поредицата „Недосегаем“. Очаквайте разговор за творческия процес, среща с дизайнера на кориците на книгите, томбола с награди и още изненади!

 

Кристиян Малинов е роден във Враца на 24 октомри 1995 г. Завършва СОУ „Отец Паисий" със специалност „Изобразително изкуство" през 2014 г., след което изучава египтология в Нов Български Университет до 2019 г.

Започва да пише на 11-годишна възраст, а първата му книга е публикувана през 2012 г.

Неща, които Крис обича: спане, храна (повечко), приятелите си, котката си.

Неща, които Крис не обича: дупчене на стени в 7:30 часа, прекалено топли дни, интересни (но кратки) истории.

 

„Недосегаем“:

 

Животът невинаги е чак толкова прекрасен.

Ако не ви се вярва, можете спокойно да попитате Крис Колт. В рамите на няколко кратки месеца, животът му се преобръща

напълно. Единственият оцелял след трагична самолетна катастрофа, и то при изключително мистериозни обстоятелства, Крис остава да живее при брат си Мат в малко градче, наречено Кортланд. Не след дълго, в същото това градче започват да се случат странни неща, а сънищата на Крис не спират да го преследват.

Смъртта взима поредната си жертва на изоставения градски лунапарк. Това само доказва на Крис, че съдбата не е на негова страна. Оставен сам, без никаква подкрепа, той започва да мисли за някакъв изход от положението си. Или поне се опитва, докато не получава интересна на вид покана по имейл, която той приема като шега. В нея, Крис бива поканен да се запише в Академия, която, обаче, не е като другите учебни заведения по света, защото в нея се обучават само и единствено хора със специални дарби.

Именно в тази Академия, Крис ще открие нова любов, нови приятели, ново семейство, които да запълнят бездната, оставена след загубата на семейството му В Кортланд. Идилията, за жалост, бива развалена от Александър - най-старият вампир в историята и директор на Академията. Задачата, която той дава на Крис, може да се окаже последната в живота на момчето, но защо ли?

 

„Прераждане“:

 

Смъртта не е краят на един живот. Това гласи древна поговорка, която се предава В Академията за Свръхестествени Митологични Същества „Безсмъртните". Тя определено важи за младия Крис Колт, който намира неокончателната си смърт още през първата са година в Академията. Време е момчето да се върне за своя втори шанс и да заживее новия си живот. Кралицата - Мария-Елена - вече е на свобода и изглежда крие някои истини от Александър, който така сляпо ѝ се доверява. Старите кошмари на Крис се завръщат и той разбира, че добър приятел от човешкия му живот е в смъртна опасност. Събирайки се с приятелите си в Кортланд, те потеглят на спасителна мисия. Дали ще се измъкнат живи от това пътешествие, или на главите на всички ще се изсипе гневът на Божиите воини? И как ли Крис ще приеме изненадата, която съдбата му е приготвила?