facebook

Събития

fulbright-22-02-2023_678x410_crop_478b24840a
22.02.2023 14:00
Събития

Стипендии „Фулбрайт“ - възможности за магистърски и докторски програми и академична дейност в САЩ през учебната 2024-25 г.

Корпус 1, зала 20


Организатори:
Българо-американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ и Център за кариерно развитие


Лектор:
Мария Костова



Участници:
студенти и докторанти на Нов български университет


Програма „Фулбрайт“ предоставя стипендии на български студенти след бакалавърска степен, аспиранти, университетски преподаватели и учени за обучение и изследователска дейност в САЩ. Двунационалната Комисия работи в България от 30 години и за това време е предоставила над 1400 стипендии на български и американски граждани. Информационната сесия цели да сподели възможностите за финансиране на академична дейност в САЩ със студентите и преподавателите на НБУ.

Мария Костова е програмен координатор за български стипендианти в Комисия Фулбрайт с 15-годишен професионален опит и успешни резултати в консултантската дейност и организацията на академични събития. Има две магистърски степени от СУ: по англицистика и американистика и по международни отношения и проблеми на сигурността. Мария ще предостави информация и съвети за възможостите и процеса на кандидатстване за програмите.