facebook

Събития

pr1_678x410_crop_478b24840a
20.01.2016 16:20
Събития

Стратегическо развитие и предизвикателства в комуникациите в артмениджмънта

Публична лекция в рамките на семинар „Знания за ПР практици и журналисти“

Корпус 1, 409 аудитория „Проф. Васил Стоилов“

Организатори:
департамент „Масови комуникации“
департамент „Публична администрация“

Лектор:
Снежана Йовева

Модератори:
гл. ас. д-р Евелина Христова и гл. ас. д-р Милена Караджова

Участници:
студенти и преподаватели от програмите на НБУ, гости

Снежана Йовева е завършила магистратура в СУ „Св. Климент Охридски“ – словакистика и в Нов български университет – европейско политическо управление. Специализирала е хуманитарни дисциплини във Виенския университет (2008), Института за словенски език „Фран Рамовш“, Любляна (2005), а през 2007 г. печели национална стипендия на Словакия и специализира езикови и интеграционни политики в Института за словашки език „Людовит Щур“, САН, Братислава. През 2013 година излиза първата й самостоятелна книга „Модели на интеграция на българите в Средна Европа“, която представя в съпоставителния анализ политиките на интеграция в двете държави, основани на задълбочени изследвания сред българските общности в чуждоетнична среда в периода (2006-2011).

Снежана Йовева има богат изследователски и административен опит – работила е като съветник в Министерски съвет, началник на политически кабинет към МС, старши експерт международна дейност в НДФ „13 века България“, а в Института за български език в БАН се е занимавала с изследователски проекти на българските общности в Словакия, Словения, Австрия и п-в Крим, Украйна. Има над 20 публикации у нас и в чужбина.
През ноември 2015 г. става съосновател и заместник–председател на Сдружение в обществена полза „Толкова близо, толкова далече“. Член е на експертния консултативен съвет на Фондация Българска Памет и на обществения съвет на Фондация „Глобални библиотеки“, както и на Съвета по духовност и култура към Президентството.

Понастоящем е ръководител на стратегическо звено в Национален дворец на културата – „Връзки с институции и неправителствени организации“, преди това една година оглавяваше новосъздадено направление от новия екип на Двореца, ръководен от Мирослав Боршош - „Стратегическо развитие, външни комуникации и продуцентски център“.