facebook

Събития

1955050-copy_678x410_crop_478b24840a
27.01.2022 18:00
Събития

Студентски семинар – представяне на партньорска институция като реална алтернатива за провеждане на практики и стажове

Капитал Хелт холдинг – Бъдещето на здравните специалисти в България

Фокус тема (подтема): REGO – Роботизирана рехабилитация и възстановяване

Онлайн

pass: 216783


Организатор:
департамент „Здравеопазване и социална работа“

Лектор:
Димитър Петров

Модератор:
доц. д-р Полина Михова


Участници:
експерти от общността, студенти и колеги от НБУ



Дигиталното събитие представя реална възможност за достъп на студентите, прохождащи специалисти и експерти в здравната сфера до систематизирана информация и реален контакт с работодател с висока репутация.

Представянето на дейността на Капитал Хелт Холдинг ще даде ясна представа на студентите за структурата, организацията и възможностите за работа в институциите на холдинга – Болница за рехабилитация „Сердика“, верига Резиденции за възрастни „Сердика“, Хосписи „Сердика“ и “ReGo Rehabilitation”.

Фокус е поставен върху представянето на дейността на първия и единствен в България център за роботизирана рехабилитация – ReGo Rehabilitation. Участниците ще имат възможността да задават своите въпроси към директора на институцията и да разберат повече за възможностите за дългогодишна професионална реализация.   

Димитър Петров е роден в София, където завършва и професионалната си квалификация. Завършва Медицински колеж „Й. Филаретова”, със специалност „Рехабилитация“, Факултет по обществетно здраве към МУ – гр. София, специалност „Медицинска рехабилитация и балнеология“, в последствие се дипломира от Национална спортна академия „Васил Левски” и Нов български университет, съответно в специалностите: „Кинезитерапия в ортопедия и травматология“ и „Бизнес администрация – мениджмънт и лидерство“.

Неговият професионален път в сферата на здравеопазването му носи и заслужени успехи, сред тях са и факта, че е основател на отдел „Физикална и рехабилитационна медицина“ в Болница за рехабилитация „Сердика”, на отдел „Физиотерапия и рехабилитация”  в Резиденция за възрастни „Сердика” и съосновател и директор на клиника по роботизирана неврорехабилитация „ReGo Rehabilitation”.

Организатор е на многократни обучения на специалистите на Капитал Хелт Холдинг за сертифициране и преквалифициране в професионалната си област, като например за Бобат терапия, Тайромоушън, Хокома и други.

Димитър Петров поддържа и академична дейност като е в непрекъсната комуникация с общността и приветства срещи със студенти и експерти.