facebook

Събития

13062269-10204895618630392-8808877378351197753-n_678x410_crop_478b24840a
22.04.2016 18:30
Събития

Световен ден на книгата и авторското право – „Имало едно време...цитати в небето“

Специално събитие по повод отбелязването на Световния ден на книгата и авторското право

Университетски театър

Организатори:
Студенти трети курс, специалност „Връзки с обществеността“

Водещи:
Севинч Джанова, Ирис Славкова

Гост лектори:
Жюстин Томс, Илия Темелков

Организационен екип:
Севинч Джанова, Евгения Ковачева, Диана Стоева, Ивона Аврамова, Ирис Славкова, Воймира Дичева, Ивайла Станчева, Людмила Костова, Анита Илкова, Слав Балкански


В деня на събитието ще се състои игра, която цели да провокира любопитството и съревнователния дух на студентите. Играта ще включва разпръснати из университета цитати от книги, под формата на свитъци. Те ще бъдат разположени както в двора на университета – по беседките, завързани по пейките, като украса по дръвчетата, така и вътре в университета – в кабинетите, в коридорите и Bio и Artes. Тези студенти, които съберат най-много цитати и ги публикуват в страницата на събитието, ще получат награда.

Нашата идея ще излезе и извън границите на НБУ, като хората биват призовани да оставят ненужна книга на случайно място и извън университета, като не забравят да споменат, че това е кампания на НБУ.

Ще завършим деня със събитие в Университетският театър, на което нашите гости ще имат възможност да научат как хората по света отбелязват „Световният ден на книгата и авторското право“. Нашите гост лектори Жюстин Томс и Илия Темелков ще изнесат презентации на тема „Книгите 2.0“, а накрая на вечерта ще завършим с развлекателна игра.

Жюстин Томс е водещ експерт в областта на онлайн медиите, маркетинга и PR. Занимава се с изготвяне на цялостни концепции за изграждане на уебсайтoвe и онлайн присъствие. Специалист в сферата на интерактивната реклама, онлайн маркетинга, медияпланирането за Интернет, имейл маркетинга и Web 2.0. Автор е на 8 книги по темата онлайн медии и маркетинг, уеб присъствие, на редица изследвания и статии в специализирани издания. Жюстин Томс е дългогодишен преподавател в НБУ, лектор в семинари и корпоративни обучения на тема онлайн медии, PR, маркетинг и реклама в Интернет у нас и в редица европейски страни.

Илия Темелков е блогър, отговорен редактор на сп. SmartApps, редактор в сп. HiComm и автор в GoGuide и hicomm.bg. Работи и като външен автор за сп. „Мениджър“ и LIGHT.