Световен гастрономически туризъм
World gastronomic tourism
World gastronomic tourism
Библиотека „Проф. д-р Богдан Богданов“, Аудитория 1
Организатор:
департамент „Администрация и управление“
Лектор:
доц. д-р Теодора Ризова
Модератор:
доц. д-р Евелина Христова
Участници:
Студенти от бакалавърска програма „ Туризъм“- редовно и дистанционно обучение, магистърска програма „Управление на луксозното хотелиерство“- редовно обучение, алумни, преподаватели, мениджъри от туристическата индустрия.
Книгата е монографично изследване на темата за световния гастрономически туризъм и разглежда алгоритмичното познание в областта на културата и туризма чрез приложението на културните алгоритми. Представени са системните взаимовръзки, които съществуват между гастрономическия туризъм и кулинарните традиции в контекста на развитието на туристическите дестинации.
Доц. д-р Теодора Ризова е доцент в направление „Туризъм“ на Нов български университет. През 2013 г. е отличена със „Златен приз“ за висок професионализъм в обучението по туризъм в България. Автор е на многобройни публикации посветени на Функционирането на туристическите комплекси, регионалното развитие на туризма, като и на Гастрономическия туризъм в света.
