facebook

Събития

tam-web_678x410_crop_478b24840a
29.05.2024 15:00
Събития

„ТАМ" - филм съзерцание на Стефан Н. Щерев

Корпус 3, РТЦ, Киносалон


Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“

С участието на:
Георги Господинов, Явор Гърдев, Александър Морфов, Мариус Куркински, Галин Стоев, Павел Койчев, Теодосий Теодосиев, Йордан Камджалов.

Музика:Lisa Gerrard / Max Richter / Jóhann Jóhannsson / Hildur Guðnadóttir / Mari Samuelsen / Ólafur Arnalds / Alice Sara Ott / Joep Beving / Genesis Orchestra


Режисьор, оператор и монтаж:

Стефан Н. Щерев


Времетраене:
72мин.


Продуцент:
3inSpirit



„Думите са, за да бъде намерен смисълът. Намерен ли е смисълът, думите се забравят. Къде да намеря човек, забравил за думите, та с него да си поговоря”.

 

Експериментален филм, в който авторът, утвърден фотограф и видеограф, решава да използва в качеството на мълчаливи актьори осем известни български личности, представители на изкуствата и науката. Съзерцателната и деликатна камера проследява опита на тези персонажи, които не говорят нищо за себе си, мълчаливо да се отделят от властта и диктата на своя публичен образ, от света на творческото си и социално амплоа и да потънат колкото се може по-надълбоко в себе си до степен да се разтворят в мащабните природни пейзажи. Тих филм за сливането на индивидуалния интимен свят с природните елементи.

 

Студентите ще имат възможността да се потопят в един тих, съзерцателен филм, който проследява индивидуалните пътешествия на известни личности в природата. Те могат да анализират какви визуални елементи и техники са използвани от автора за изразяване на темите за интимност и природа.

Студентите ще може да разберат как изкуството може да бъде използвано за изразяване на лични емоции и опити, както и колко значимо може да бъде влиянието на природата върху нашите мисли и чувства.