facebook

Събития

img-8157-840x500-pim2-8c337f66_678x410_crop_478b24840a
10.11.2021 16:00
Събития

Танцов семинар Връщане в миналото и послание за любов

Университетски театър НБУ

Организатор
:
департамент „Театър“
доц. д-р Анна Пампулова


Водещ:
Мириам Енгел


Модератор:
доц. д-р Анна Пампулова

Участници:
студенти от програма „Танцово изкуство“



Мириам Енгел е родена в Йерусалим през 1983 година и още 20-годишна е носител на наградата „Sharett“ и наградата за професионални танцьори на „America-Israel Cultural Foundation“. Тя създава множество проекти в Европа и по света. През 2011 г. основава „Angela Dance Co. Jerusalem”, професионална танцова компания с успехи в Израел и по света. Мириам е хореограф и главна актриса на „Micro Theater Company“, Йерусалим.



Творбите ѝ се отличават с уникална интерпретация и богато виртуозно изпълнение. Тя превъплъщава израелския опит в уникални, интерактивни творения.

 

Момент от живота. Печална песен, годишнина, носталгия или обезверяване.         
A-Wake е уникален поглед, искрен до сълзи от смях или тъга, в личния живот на един кариерист, перфекционист, неорганизиран, човек. Жена.

 

A-Wake е поетичен и предизвикателен монолог за пространствата на времето и тялото. Прескача между биография и образ и сортиране на лични прозрения чрез физическа виртуозност, пеене и актьорска игра. Използвайки елемента на водата като символ на младост, памет и отражения, Енгел създава огледало на душата, или кристална топка на гадателка, търсейки момент на разговор очи в очи – на внучка с баба, или на една жена със себе си.

Чрез ритъма на ежедневните ритуали спектакълът преминава през сакрално и профанно. Адаптирайки класически и канонични музикални композиции, A-Wake се изправя срещу концепцията за безсмъртие, лутайки се между това да се превърне в реквием за младостта, или празник на вечността.

Енгел създава A-WAKE в памет на баба си, танцовият артист Дора Мушанова (1920-1994), пионер, артист и преподавател в София, България, в началото и средата на ХХ век.

____________________

Хореограф и изпълнител: Мириам Енгел

Музика: Моцарт, Клаудио Монтеверди, Arvo Pärt, Фабиан Андре, Уилбър Шванд

Асистент: Олеся Пантикина



Снимка: БГНЕС