facebook

Събития

teatralen-spektakul_678x410_crop_478b24840a
02.10.2019 19:30
Събития

Театрален фестивал „Дебюти на границата на текста“

Център за култура и дебат „Червената къща“ - Червена зала

С участието на:
Виктор Ганчев

Сценограф:
Кети Маринова

Музика:
Георги Атанасов – Minstrell

Видео:
Гергана Лазарова – Рънкъл

Режисьор:
Стефан Прохоров

Пърформанс на границата между театъра и изкуството, базирано на текст (text-based art). Спектакъл, който публиката чете, слуша и гледа едновременно, противопоставяйки се постоянно на класическия текст на Дьо ла Боеси, на хуманистичните доводи и на идеите, върху които се гради съвременната демокрация. Публиката непрекъснато се изправя срещу ирационалността на гражданското си поведение и абсурдния характер на това поведение. „За доброволното робство“ е опит за приобщаване на зрителя, който приема и се подчинява, независимо от всичко. Питаме в името на какво.

В края на септември и началото на октомври в Къща-музей „Андрей Николов“ към Националната галерия се провежда „Дебюти на границата на текста“ - II-а част, който събира в рамките на театрален фестивал дебютни спектакли и първи представяния на българска сцена на пиеси и сценични версии, които стъпват на гранични междужанрови пространства и провокират традиционните представи за обхвата на словото и текста.

„Дебюти на границата на текста“ е проект на Фондация „Гъливер клиринг хауз“, подкрепен от Програма „Култура“ на Столична община, с медийното партньорство на „Дневник“, който се изпълнява в партньорство с Националната галерия. Провежда се в Къща-музей „Андрей Николов“ към Националната галерия на адрес: София, ул. „Любен Каравелов" 15.

Първата част на фестивала е през юни 2019 г., а втората - през септември-октомври 2019 г.

Онлайн продажбата приключва 3 часа преди представлението. Билети се продават до часа на представлението всеки работен ден между 9:00 и 21:00 ч. на касата на ул. „Л. Каравелов" 15, София 1142.

Резервации: можете да резервирате място на тел. 02/988 81880885 828 532 и e-mail office@redhouse-sofia.org. Резервациите важат до 15 минути преди началото на събитието.

Купете билет оттук - https://event.gg/13414/