facebook

Събития

poster-no-frame-new_678x410_crop_478b24840a sibio1_678x410_crop_478b24840a
16.06.2016 20:00
Събития

Театрален спектакъл „Двама бедни румънци говорещи полски“ 

Участие в XXIII издание на Международен театрален фестивал в Сибиу, Румъния

Sibio (RO), Teatrul Gong - Sala Etaj

Организатори:
департамент „Театър“
Сдружение „Легал арт център“

Ръководител на проекта:
доц. Снежина Петрова

Режисьор:
Десислава Шпатова

Актьори:
Емануил Христов Костадинов, Мартина Симеонова Апостолова, Росица Стефанова Караджова, Симеон Костадинов Гълъбов, Катерина Христова Златарова, Велислав Димитров Павлов, Диана Спасова Спасова, Митко Бисеров Якимов.

След успешното представяне на фестивала в Бърно през месец април 2016, спектакълът на Десислава Шпатова беше селекциониран и за програмата на един от най-престижните международни театрални фестивали в Европа, където участваме за втори път през последните три години. Проектът е резултат от вече установено партньорство със студентския модул на фестивала и с университета „Лучан Блага“ в Сибиу.

МТФ Сибиу е един от най-престижните европейски фестивали, които дават възможност на участниците не само да представят продукцията си, но да проследят цялата фестивална програма, да участват в уъркшопи и дискусии, да осъществят партньорски контакти с други организации. През 2014г. НБУ беше селектирано във фестивала със спектакъла „Летене“, сключихме договор по „Еразъм“ и представител на фестивала и университета „Лучан Блага“ в Сибиу беше официален гост на второто издание на фестивала „СЛЕДАТА“ през 2015г.