facebook

Събития

sun-v-liatna-nost-poster_678x410_crop_478b24840a sun-v-liatna-nost_678x410_crop_478b24840a
29.01.2021 19:00
Събития

Театрален спектакъл „Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир в Национален студентски дом

Национален студентски дом – София

Организатори:
департамент „Театър“
Университетски театър

Режисьор: Елена Панайотова

Композитор: Емилиян Гацов Елби

Художник: Николина Костова - Богданова

Хореограф: Татяна Соколова

Асистент-художници: Александра Ангелова, Шани Илиева

Рекламен дизайн: Кристиан Левчев

С участието на студенти в бакалавърска програма „Театър“: Александрина Илиева, Божидара Кръстанова, Божидара Линчева, Габриела Георгиева, Горан Иванов, Димона Савчова, Иван Георгиев, Кирил Милушев, Кристиян Илиев, Кристина Найденова, Кристиян Илиев, Марио Шаламанов, Мирела Михайлова, Михаела Матева, Мартин Стратков, Мила Асенова, Петър Байков, София Линардис, Стефан Куманов, Христо Симеонов.

Студенти от БП програма „Пластични изкуства“:
Асистент-художници: Александра Ангелова, Шани Илиева

Рекламен дизайн: Кристиан Левчев


С участието на дипломанти и АЛУМНИ от програма „Театър“ НБУ:
Антонио Баджев, Станимир Михайлов, Атанас Колев, Виолет Панчева, Кристиян Славов, Дейвид Стоилов, Ивана-Калина Добревска, Вероника Янакиева, Томи Михайлов, Илиян Атанасов

„Сън в лятна нощ” е една от най-популярните комедии от Уилям Шекспир и е пиршество на фантазното и играта. Тя описва събитията около сватбата на херцога на Атина, когато младата Хермия отказва да се подчини на баща си да се омъжи за Деметрий - мъж, който той ѝ е отредил. Вбесен, Егей, се позовава на древно Атинско право - дъщерята да се омъжи за избрания от баща си или да бъде убита.

Тя бяга от града с любимия си преследвана от Деметрий, а той от влюбената в него Елена. Четиримата нещастно влюбени се лутат из гората в нощта на лятното равноденствие и дори не подозират, че са се озовали в магичното царство на Оберон, царя на елфите, и гордата му съпруга Титания. Гората е пълна с феи, там е и дяволият дух Пък. Донесеното от него вълшебно пурпурно цвете забърква такава каша, от която настава хаос, примесен с лудории, фокуси и много изненади.

БИЛЕТИ САМО ОНЛАЙН