Събития

33-pripaduka_678x410_crop_478b24840a
29.07.2020 19:30
Събития

„Театрална совалка 2020“ - online представя: спектакъла „33 Припадъка“ от А. П. Чехов

Youtube: New Bulgarian University
Facebook: Университетски театър НБУ

Организатори:
Университетски театър
департамент „Театър“

Водещ на „Театрална Совалка 2020“– online:
Мартина Апостолова 

Режисьор:

Ева Волицер

Сценография и костюми:
Ирина Магдалинчева

Участват:
Георги Петров, Ивелина Илиева, Павел Кръстев, Марин Маринов, Атанас Монов, Яна Галинова, Асен Караниколов, Борис Вълков, Силвана Василева, Мира Фидьова


Спектакълът „33 Припадъка“ от А. П. Чехов е представян повече от 30 пъти на сцените на Университетски театър, Театър „Възраждане“, Камерна сцена на театър „Сълза и смях“, Руски културен дом, театър „Сфумато“. Спектакълът гостува с голям успех на сцените на ГИТИЗ и ВГИК в Москва.

„Мечка”, „Предложение” и „Юбилей” са три едноактни комедии, обединени под хумористичното заглавие „33 припадъка” (по Мейерхолд). Героите на Чехов спорят яростно за качествата на мъжа и жената, за ниви и кучета, настойчиво и хитро се опитват да измъкнат дребни облаги, заместват истинските с мними ценности, забравили, че житейското време изтича, че човешката близост е по-ценна от техния инат, че копнежът за близост, която им се изплъзва, ги разболява.

Ева Волицер изгражда забавен и динамичен спектакъл, в който младите актьори въздействат с хумора и умението си да коментират абсурдността на персонажите.

Спектакълът предизвиква бурен смях, но и съчувствие към ограниченото и мизерно съществуване. Гениалността на великия драматург Чехов, изключително съвременното звучене на текста, несекващият хумор, както и заразителната игра на младите актьори създават спектакъл с днешен пулс и ритъм.

Трейлър