facebook

Събития

dsc-0349_678x410_crop_478b24840a
22.01.2023 14:40
Събития

Теренно проучване с цел събиране на документален материал

Образът в естествената си среда

София, района на Женски пазар и Пиротска


Организатор:
департамент „Театър“


Водещ:
Василия Дребова, преподавател в департамент „Театър“


Участниците:
Студенти от 4. Курс, в БП „Театър“:
Симеон Чаушев, Калоян Иванов, Ния Балчева, Петя Станчева, Ивайло Петков, Теодора Добрева, Александър Гочев, Гергана Господинова, Катерина Петрова, Денис Николов, Симона Николова

Теренната работа дава възможност на участниците да се докоснат до първичната суровина за изграждане на един документален спектакъл. Това е срещата с респондентите -автентичните прототипи на образите, които в последствие ще изпълняват актьорите. Женският пазар открай време събира колоритни представиетли на най-различни прослойки от обществото ни. Проучването ще развие уменията на участниците за взимане интервю, подходящо за драматургична основа, ще развие актьорските им сетива за наблюдение и истинно предаване на прототипи през емпатията – един от основните принципи на вербатима.

Василия Дребова е актриса, която от 10 години работи с метода за създаване на документална драматургия и автентично актьорско изпълнение – вербатим. Участвала е в над 20 документални проекта, а от няколко години създава и авторски спектакли и пърформанси.

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на НФК, по програма „Творчески стипендии“.