facebook

Събития

elena_678x410_crop_478b24840a
10.12.2020 10:00
Събития

Типографска изложба „Дизайн по време на пандемия 2“

designlab.nbu.bg


Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“

Куратор:
гл. ас. д-р Захарина Петрова-Проданова

Модератори:
доц. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Илия Кожухаров, гл. ас. д-р Чавдар Гюзелев, гл. ас. д-р Стоян Манчоров, гл. ас. Д-р Румяна Стефанова, ас. Мария Койчева и ас. Мартин Стойчев


ДИЗАЙН ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ ЧАСТ II е естествено продължение на първата дигитална изложба, която организирахме през пролетта на сайта на Лабораторията по графичен дизайн в НБУ тук


В настоящата изложба са включени 30 плаката на 25 студенти от трети курс на бакалавърска програма „Графичен дизайн“, които бяха създадени по темата „Актуална за 2020 година тема“ към курса „Шрифт и калиграфия в графичния дизайн, част I“.


Разбираемо, повечето студенти избраха да представят световната пандемия, причинена от Covid-19, създавайки плакати, с които многократно надхвърлиха нивото на учебна задача и заслужават да се представят пред по-голяма публика като истински произведения на графичното изкуство. Сред плакатите могат да се видят както умело използвани цитати от произведения на световни майстори като Леонардо и Рафаело, така и лично мотивирани решения по темата и свежи идеи, присъщи на младите, които чрез хумор се издигат над иначе сериозната и тежка тема.


Вторият локдаун ни провокира да ги покажем именно сега, когато отново сме затворени по домовете си и имаме време за онлайн разходки из виртуалните галерии.


Приятно разглеждане!