facebook

Събития

plakat-angel-landscape_678x410_crop_478b24840a
17.11.2023 18:30
Събития

„Тишина – равновесие между чувствата и разума“ – фотографска изложба на Ангел Коцев

НБУ в Центъра, ул. „Г.С. Раковски“ №191Б

Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“

Водещ:
доц. д-р Енчо Найденов

Изложбата „Тишина“ представя двадесет абстрактни фотографски творби на фотографа Ангел Коцев. Той притежава дългогодишен опит в областта на професионалната фотография, също така и с не малък опит в областта на обучението по фотография, като основно място за неговите изяви в тази насока е Нов български университет.

Основен акцент в творбите от изложбата е експериментът със светлини и форми, които се появяват спокойно в топли и студени тоналности. Фигуралните композиции от снимките внушават силно усещане за спокойствие, баланс и хармония, което поетично е определено от автора в заглавието като – равновесие между разум и чувства.

Търсенето на автора е насочено към емоционален баланс, които да е антипод на забързаното ежедневие, в което всеки от нас живее. Хаосът, бързината на всичко, което се случва около нас неминуемо пораждат дисхармония в чувствата и разума, създавайки нужда от момент на осмисляне, момент на тишина. Авторът създава свой свят на баланс, равновесие, в които той контролира всичко. Поглеждайки го през призмата на фотографската едномоментност то това е мигът на осъзната тишина – мястото където съществува равновесие между чувствата и разума!