facebook

Събития

hursev_678x410_crop_478b24840a afisg_678x410_crop_478b24840a
23.02.2016 18:00
Събития

Трансформация в банковите индустрии

Публична лекция

Галерия „УниАрт“

Организатор:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение

Водещ:
Емил Хърсев

Модератор:
Веселин Данев

Участници:
студенти и външни участници

Емил Хърсев е възпитаник на немската гимназия в София. Завършва висшето си образование във ВИИ „Карл Маркс“ (днес УНСС), където се дипломира в специалността финанси. Защитава дисертация на тема „Еволюция на парите“ (1990). Бил е подуправител на БНБ, член на борда на Булбанк, Минералбанк, Кредитна банка, БРИБ, МБИС в Москва.

Днес Емил Хърсев е доцент по банково дело и банков мениджмънт в УНСС (от 1996), финансов и инвестиционен консултант и собственик на „Хърсев и КО“. Известен е с острия си език, критичността си и нетрадиционните си предложения. Коментарите му често предизвикват полемики в общественото пространство.

Фондация „Контакти без ограничения“ и Дискусионен клуб по приложна икономика с гостоприемството на Божидар Данев и със съдействието на департаменти „Икономика“, „Бизнес администрация“, „Публична администрация“ организират публична дискусия. Дискусиите създават възможност за обсъждане на актуални въпроси по предварително обявена тема, касаеща макроикономическите проблеми на страната.

Срещите са насочени към студенти и докторанти от НБУ и отворени за възпитаници на други висши учебни заведения и предназначени за всички с интереси в областта на приложната икономика и бизнес администрация.

За гости ще бъдат канени личности с принос, постижения и доказани качества в областта на приложната икономика у нас и в чужбина.