facebook

Събития

768x432_678x410_crop_478b24840a
28.01.2021 17:30
Събития

Участие на НБУ в „Нощта на идеите“ 2021

Zoom

Организатор:
Френски културен институт

Като част от общите инициативи на международния университетски консорциум „European Reform University Alliance“, Нов българсми университет се включва във виртуалната конференция „Нощ на идеите“. Събитието поставя начало си от Френския културен институт през 2016 г. с фокус върху творчеството, интердисциплинарността и отворените дискусии. То има за цел да обедини изкуство и наука, както и да свърже учени, културни дейци и ентусиасти от различни държави без значение дали са франкофони или не.

В тазгодишното му издание, ERUA влиза със съвместно участие на 28 януари, когато ще се проведат разнообразни дискусионни панели, вдъхновени от въпросите, по които работи консорциума – „Reimagening Higher Education and Research“, „Contact and Tech: Reimagening Community“ и др.


От страна на НБУ участие ще вземат проф. д-р Кристиан Банков като комодератор на панела „Contact and Tech“, доц. д-р Ясен Захариев с презентация за виното, както и колегите от департамент „Музика“ - проф. Сузана Клинчарова и д-р Павлина Величкова с изпъления в рамките на панела „Art and Higher Education“.