facebook

Събития

duridanov_678x410_crop_478b24840a
13.04.2021 18:00
Събития

Unify communications – mission impossible?

Zoom

Организатор:
Бакалавърски факултет
http://ecatalog.nbu.bg/sde 
д-р Людмил Дуриданов

Водещ:
Денис Симеонов, BA/ Political Science (GTT Communications – Senior Manager – Service Delivery and Vendor Coordination – Americas)

Модератори:
доц. д-р Георги Петров и д-р Людмил Дуриданов – департамент „Телекомуникации“

Участници:
студенти и преподаватели от всички специалности на НБУ


Вторник, 13 април в 18:00 ч. студенти и преподаватели от всички специалности са поканени да гостуват във видеоконферентната зала на програмата „Инженеринг на цифрови услуги“. Ще се проведе дискусия за ролята на новите комуникации в 21 век, които са „между дисциплините“.

Денис Симеонов като senior manager, отговарящ за глобалните комуникации на Северна и Южна Америка, ще ни разкаже как една компания като GTT Communications (включваща бившата британска компания Interoute) посреща Covid цунамите. Семинарът ще се модерира на английски език и ще хвърли поглед в кухнята на различни жизнени цикли в момент, когато комуникационните технологии са последната надежда на потребители и фирми за подсигуряване на добро общуване.

Основният акцент на дискусията ще бъде върху фините настройки на интуитивното поведение в разпределена среди на мултинационалните компании. Поставяйки пръст на чувствителните точки при синхронизирането на глобалните задачи, участниците ще обърнат поглед и към една стара социална дилема: могат ли комуникациите да бъдат обединени в универсален модел, който да бъде споделен от всяко поколение и регион на света в 21 век или това си остава една илюзия, отразяваща либертарианската визия на комуникационните технологии, която се оказва невъзможна в дигиталната епоха.

Zoom стрийминг

За повече информация: facebook.com/dhsofia