facebook

Събития

pf_678x410_crop_478b24840a
06.06.2020 11:00
Събития

Уъркшоп „Пътят на модата. Създаване на ефективно дигитално портфолио“

Moodle 

Организатори:
департамент „Дизайн“
БП „Мода“

Водещ:
г-н Адриан Робертс

Модератори:
Татяна Георгиева
гл. ас. д-р Яна Дворецка
Теодора Момекова

Участници:
студенти и дипломанти от БП „Мода“

Семинарът е за дипломанти от БП „Мода“, за участници в конкурса за млади модни дизайнери „IDEA MODA“, както и за студенти по мода в първа година на обучение, които сега поемат по този път. Ще се постави фокус върху представянето и показването на личните умения за създаване на ефективно портфолио за моден дизайн.
От проучването – към експериментирането – методите на дизайна – предаване на окончателните идеи, важни за създаването на впечатление за кратко време, емоционална връзка с този, за когото е предназначено портфолиото.

Това е изключително ценна и полезна информация за студентите по мода. Обучение и уъркшоп, проведени от известен дизайнер и преподавател в популярен университет в Европа.

Адриен Якимов Робъртс
Директор на международното образование, Академия де костуме е мода, Рим, Италия
Отговорник по международните въпроси на Фондация за Седмица на модата на дипломантите, Лондон, Англия
Роден и получил образованието си в Англия, Адриен Робъртс учи мода в „ Школа по мода Ст.Мартинс“ / сега известен като „Сентръл Сейнт Мартинс“/. Адриен винаги е искал да проучва и експериментира в областта на мъжкото облекло в модата, тъй като е разпознал възможностите за промяна, и е продължил обучението си в магистърска програма в Ройъл Колидж ъв арт, Лондон.

След дипломирането си Адриен се премества в Италия, където работи за различни брандове-производители на мъжко облекло, след което създава собствен лейбъл за трикотаж. Колекциите Адриен Парри Робъртс се продават в Лондон, Ню Йорк, Хонг Конг и Токио, в някои от най-големите световни магазини. По това време Адриен започва да преподава моден дизайн, като заема различни постове в международни учебни заведения.
По-късно се връща обратно в Обединеното кралство, тъй като поема преподавателско място в УАЛ, Университет по изкуствата, Лондон, получавайки сертификат за образователни практики по творчески предмети, и по-късно поема длъжността ръководител програма – моден дизайн, предприемачество и иновации в Университета за творчески изкуства.

По-късно Адриен Робертс става директор на група по образованието към института Марангони, Милано, Лондон и Париж, и отговаря за цялостния процес на валидиране за Манчестър Метрополитън Юнивърсити и пренаписването на курсовете, създаването на нови курсове и правила, и повежда институцията през прегледите за качество и атестиране, и към международно развитие.

Понастоящем е директор по международното образование на Академия за мода, Рим, и отговаря за интернационализацията, програмата и академичното развитие на престижната римска академия, и създаване на международни контакти от нейно име.


Изображение: adamkatzsinding