Събития

dsc-0100_678x410_crop_478b24840a
29.03.2019 10:00
Събития

Уъркшоп „Съвременна апаратура и изпитвания в телекомуникациите – 5G мрежи и електромагнитна съвместимост“

Корпус 2, зала 607

Организатори:
департаменти „Телекомуникации“

фирма „Роде и Шварц“

Водещи:

инж. Арно Хол - „Роде и Шварц“

инж. Матиас Хофер - „Роде и Шварц“


Модератор:

доц. д-р Георги Петров

Дискутант:

доц. д-р Анушка Станчева

 

Rohde & Schwarz е водещ доставчик на пазара в сектора на мобилните и безжични комуникации, предлагайки цялостно портфолио от T&M инструменти и системи за разработване, производство и приемане на компоненти и потребителски устройства, за настройка и наблюдение на мобилни мрежи и изпитвания за електромагнитна съвместимост.

Участниците ще се запознаят с новостите и предизвикателствата в областта на тестовите изпитвания и измерванията в телекомуникациите, включително 5G мобилни мрежи и електромагнитна съвместимост. Ще бъдат демонстрирани конкретни приложения на предлаганата от „Роде и Шварц“ специализирана апаратура. Участниците ще придобият специфични знания и умения за работа със съвременни измервателни уреди от най-висок клас.

Инж. Арно Хол и инж. Матиас Хофер са водещи специалисти на „Роде и Шварц“, Австрия в областта на технологичните решения и стандартизираните изпитвания  на мобилни комуникационни мрежи и електромагнитна съвместимост.

В събитието ще участват и преподаватели от департамент „Телекомуникации“, които са изтъкнати специалисти в областта на измерванията в телекомуникациите и електромагнитната съвместимост – доц. д-р Г. Петров, доц. д-р Анушка Станчева, доц. д-р Васил Къдрев, доц. д-р Росен Пасарелски,  гл. ас. д-р Тереза Стефанова, инж. Ангел Александров.