facebook

Събития

krisi_678x410_crop_478b24840a
19.03.2024 18:00
Събития

Уъркшоп „Зад кулисите за реализацията на успешната видео реклама“

Корпус 1, зала 413


Организатор:
департамент “Кино, реклама и шоубизнес”, БП „Реклама“


Лектор:
Кристин Аракчиева – алумни НБУ


Модератор:
гл. ас. д-р Даниела Кадийска


Участници:
Студенти от БП „Реклама“


По време на уъркшопа участниците ще имат уникалната възможност да надникнат в сложния и динамичен свят на производството на видео реклама. Първата част от събитието ще се фокусира върху предварителния етап (pre-production), като разгледа стъпките от идеята в рекламната агенция до реализацията от продуцентската компания. Ще бъдат обсъдени различните типове продуцентски компании, процесът на печелене на проект, управлението на ресурси и ролята на ключовите департаменти като арт, камера и осветление. След това, фокусът ще се премести към самия процес на заснемане (production), подчертавайки ролята на участниците, включително агенцията и клиента. Тук ще бъдат разкрити интересни технически похвати, текущи трендове, забавни моменти и решения на възникващи проблеми. Теоретичната част ще завърши с най-важният момент след заснемането - трансферът на хард-дисковете с материал към компанията, отговорна за последващата обработка (post-production), където съдържанието е финализирано за пускане в медийните канали.

Участниците ще имат възможността да се включат в практическа задача, която ще ги запознае отблизо с предизвикателствата и решенията в процеса на създаване на видео реклама. Събитието обещава да бъде изключително полезно и информативно, предлагайки задълбочен поглед върху всеки аспект от производството на видео реклама, следвайки стриктни графици и крайни срокове, които са съществени за успеха на крайния продукт.

Кристин Аракчиева е завършила НБУ и в момента е Production Manager в в една от най-големите продуцентски компании за видеоуслуги и продукция в България B2Y productions, която е част от семейството на Nu Boyana Film Studios. Кариерата ѝ там стартира малко след основаването на компанията през 2016 г. Работила е по множество проекти - пълнометражни и късометражни филми, реклами, музикални клипове. Продуцира продукция за брандове като: Samsung, Marshall, Disney +, Zalando и други.