facebook

Събития

ndj_678x410_crop_478b24840a
24.10.2019 18:00
Събития

В името на живота – ПРОДЪЛЖАВАМЕ…

Артгалерия НДК

Организатори:
Национален дворец на културата
УСБАЛ по онкология, град София
Нов български университет

Модератор:
гл. ас. д-р Златка Ангелова

Участници:
Участват студенти от департамент „Музика“

„В името на живота – продължаваме…“, е поредното събитие от една инициатива, замислена и реализирана от група добри хора. Тази идея е олицетворение, смисъл и продължение на човешкия стремеж към съчувствие и грижа.

Събитието се реализира съвместно с НДК, УСБАЛО и НБУ. В месеца за борба с рака на млечната жлеза и като „венец“ в усилията на мамолозите от УСБАЛО, прегледали повече от двеста жени в безплатната профилактична кампания ще се открие изложба на 24 октомври 2019 г. от 18:00 часа с концерт на студенти от департамент „Музика“, Нов български университет в Артгалерия НДК.

Поканени на събитието са лекари и медицински сестри, общественици, политици, кандидат-кметове, както  журналисти, колеги и приятели. 

Всяко човешко присъствие ще бъде чест за нас и достойна подкрепа за пациентите в борбата за здраве и за качество на живот.

Гл. ас. д-р Златка Ангелова е инициатор на идеята студенти от Нов български университет да се присъединят в кампанията „Продължаваме“ на УСБАЛО, като застава зад думите на екипа: „Усилията ни да помогнем, лекувайки не само тялото, но и духа на пациентите, няма да спрат!“

 

Изображение: НДК