facebook

Събития

kino-salon_678x410_crop_478b24840a
28.05.2024 18:00
Събития

В търсене на истината

Къде е достоверното съдържание днес и къде ще бъде утре?

Киносалон, РТЦ, Корпус 3



Организатори:
департамент „Медии и комуникация“
департамент „Икономика“


Лектори:
доц. д-р Евелина Христова, департамент „Медии и комуникация“, преп. Илиян Димитров, департамент „Икономика“


Модератор: Илиян Димитров е директор в словенски телеком, а от 2018 г. Преподава в НБУ на теми свързани с поведенческа наука и иновации. 

Анализатор от бранша: Юлиян Добрев е основател и управител на BluePoint! – съвременна агенция за пазарни (и не само) проучвания. 

Експертно: Бойчо Попов е бранд журналист, бил е директор стратегически комуникации в Министерство на дигиталното управление а преди това в продължение на 6 години е бил главен редактор в Инвестор медиа. 

Съвременният професионалист: Стефан Попов – Чефо е актьор и професионален създател на съдържание с публика от над 170 000 редовни зрители в YouTube.

През 2019 г. създава свой собствен Youtube канал на име Chefo. Там той започва да прави познатите на масовата публика поредици: реакции на песни, коментари на интернет видеа, влогове от пътешествия. През 2022 г в канала започва да се публикува видео съдържание, обхващащо по-социални тематики и актуални събития. Правят се коментари на теми като политика, история и гражданско образование. Дава се гласност на проблемите в българския политически живот.

През 2023 създава „Клуб Лъвъ“. Същата година заявява, че се „деполитизира“. Започва да прави интервюта с гости, компетентни в различни сфери. В тези свои видеа той обсъжда злободневни теми от България и света.

 

Иновациите в света неизбежно водят след себе си промяна в навиците на населението – така е било в пре-историческо време с ловуването, така е и днес с всички свързани устройства. Но никога промяната не е била толкова бърза – съвременните поколения са подложени под напрежението на непрестанно променящата се среда – особено в създадените навици за консумиране на медия.