facebook

Събития

dsc-0079_678x410_crop_478b24840a
18.05.2023 11:30
Събития

„Вагнер - В търсене на необяснимото“ „Физика на невъзможното“ от Мичио Каку - „Ако една идея не звучи абсурдно, няма надежда тя да се осъществи.“ Алберт Айнщайн

Галерия УниАрт


Организатори:
Софийска опера и балет
Нов български университет, департамент „Музика“


Водещ:
Вера Петрова 


Модератор:
Бронислава Игнатова



Отворена творческа дискусия върху „Пръстенът на нибелунга“ – Рихард Вагнер, с участието на Бронислава Игнатова - дългогодишен редактор и сценарист в БНТ и Вера Петрова - Зам.-Директор по художествените въпроси на Софийската опера.

 


Вера Петрова е израснала в семейството на музиканти. Музикалната й подготовка започва от ранна детска възраст. Учи пиано, всички теоретични музикални дисциплини и актьорско майсторство. Завършва режисура и арт мениджмънт в Нов български университет. Основна роля в професионалното й израстване има режисьорът Пламен Карталов. През 2006 г. печели престижната стипендия за творчески обмен на известния Вагнеров фестивал в Байройт, Германия, а през сезон 2007-2008 работи в Ковънт Гардън като стажант-режисьор. Още от периода на обучение в НБУ започват ангажиментите й на професионална сцена – в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ е асистент-режисьор на постановките „Веселата вдовица“ от Лехар и „Отвличане от Сарая“ от Моцарт.