facebook

Събития

dsc-0450_678x410_crop_478b24840a
17.03.2023 10:00
Събития

VI Международна научно-практическа конференция „Социокултурните кодове на съвременното развитие“

17.03.23- 19.03.23г.

Ландмарк Крийк Хотел****- гр. Пловдив


Организатори:
 Департамент „Администрация и управление“ -Нов български университет, Институт за наука, култура, изкуство и спорт (Скопие), МИТ Университет (Скопие), Университет УНИОН „Никола Тесла“ (Белград, Сърбия), Университет „Ян Кохановски“ (Келце, Полша) и  Център за оценка на риска по хранителната верига


Международната научно-практическа конференция „Социокултурните кодове на съвременното развитие“  в пет основни тематични направления:

  • Балканската култура – заедно и поотделно
  • Публичен мениджмънт и регионално развитие
  • Мениджмънт и икономика на Балканите – между сътрудничеството и конкуренцията
  • Балкански туристически маршрути и развитието на туризма
  • Дигитализацията – съвременният код

 

Лектори и модератори:
доц. д-р Ботьо Захаринов
доц. д-р Теодора Ризова


Участници:
Академични преподаватели, научни изследователи, представители от бизнеса, участници от европейски университети от Полша, Сърбия, Македония и студенти от бакалавърски и магистърски програми на Нов български университет


Социокултурното развитие е винаги актуален проблем с поглед към бъдещето и анализ на историческото минало, а така също и на актуалната социална, културна и икономическа ситуация.

Международната научно-практическа конференция „Социокултурните кодове на съвременното развитие“ ще се опита да даде отговор на редица въпроси и да отвори дискусии относно дигиталното бъдеще на съвременната култура, общество и икономика.

Обект на дискусия се очаква да бъде модерността във всичките й форми на проявление в съвременното общество, бизнес и култура. Как модерността влияе върху досегашните основи на развитие и какви да бъдат управленческите действия, за да могат Балканските страни да бъдат поконкурентоспособни и да установяват ефективен диалог помежду си.

Особен фокус e и туризмът, защото съвременният туризъм преодолява културните, историческите различия между хората и едновременно с това установява ефективен диалог помежду им.