facebook

Събития

1333581-copy_678x410_crop_478b24840a
10.06.2020 18:00
Събития

Виртуален форум „Младежта като дигитални граждани: преди, по време и след пандемията“

Включване в дискусията

Организатори:
Център за Европейски, бежански, миграционни и етнически изследвания,
съвместно с „Политическа и Гражданска Обсерватория: дигитализация, миграция, климат“


Лектор:
Александра Мирчева, активист в областта на младежкото включване и политики, съосновател на „Зона 2“

Модератор:
Ванина Нинова, Политическа и Гражданска Обсерватория

Дискусианти:
Ивайло Динев
Ванеса Андонова
Катерина Захариева
Стефани Богомилова
гл. ас. д-р Евелина Стайкова

Пандемията даде възможност за утвърждаване и масово разпространение на новия дигитален свят: дигитално обучение, дигитално управление, дигитална търговия, дигитална култура, но и дигитални неравенства, както и повече фалшиви новини, конспиративни теории и засилване на авторитарните тенденции. Дали повишеното използване на цифрови технологии отваря възможности пред дигиталните граждани?

Събитието се организира в сътрудничество с проект DETECT -ENHANCING DIGITAL CITIZENSHIP.

Събитието ще се проведе на английски език и изисква предварителна регистрация.

Александра Мирчева е завършила специалност „Международни отношения“ в Софийския университет. Професионалният ѝ път в граждански организации е свързан с неформално образование, развитие на умения и ключови компетенци, младежко включване и овластяване и младежки политики. Александра е съосновател на Зона 21 - пространство за развитие на умения на 21-ви век.

През последните 7 години тя се разработва и прилага обучителни програми за млади хора, базирани на методите на неформалното образование за развитие на ключови умения. Провеждала е обучения на местно, национално и европейско ниво с млади хора и младежки работници по теми като младежко овласяване, застъпничество, лидерски умения и умения на 21-ви век.

Александра е ръководител на проекти в сдружение Образование България 2030 - обединение на експертни граждански организации и отговорни бизнес компании с обща визия за качествено образование в България до 2030 г.

През 2016-2017 г. Александра е един от двамата Български младежки делегати към ООН / Bulgarian Youth Delegates to the UN, представляващ мненията на млади хора от България по време на сесиите на Общото събрание и Икономическия и социален съвет на ООН.

Александра е участвала в експертни групи за качествени младежки политики на европейско ниво и е била представител в Европейския комитет по наблюдение на процеса Структурен диалог от името на Национален Младежки Форум.



Прикачени файлове